HOME    DOELSTELLING    ESKIMOTEERCURSUS    TARIEVEN    BESTUUR   LID WORDEN    FOTO'S en Filmpjes    LOCATIE 
Doelstelling

De KV de Frosken heeft zich tot doel gesteld de kanosport in de meest brede zin van het woord te promoten door onder andere het organiseren van cursussen en vaartochten.

Voor wie?

Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, het maakt niets uit. Kanovaren is een sport voor iedereen.

Waar gaat u varen?

Als de zomertijd is aangebroken, wordt er op dinsdagavonden in clubverband gevaren. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen gevorderden en beginners. We vertrekken dan om 19.00 uur vanaf de verenigingsloods van de Frosken aan het Gaasterdjip 3, 9213 VP in de Wilgen. Vandaar kan het gaan over de Drait, de Smalle Ee, de Wijde Ee, of naar de Leijen. Daarnaast organiseren wij diverse tochten over verschillende afstanden.

Instructie?

Ervaren instructeurs leren u de basistechnieken. U zult merken dat kanovaren heel gemakkelijk en snel te leren is. In principe wordt iedere winter een cursus vaartechnieken georganiseerd. U leert hier veiligheid, redding en eskimoteer technieken. Deze cursus is voor iedereen geschikt.

U wilt proefvaren?

Onze vereniging beschikt over een aantal kano's. U kunt zich bij het bestuur opgeven voor een proefvaart. Informeert u ook eens naar de mogelijkheden instructie te volgen. De mogelijkheid tot het huren van een kano gedurende een seizoen is aanwezig, maar beperkt. Ook hiervoor dient u zich tot het bestuur te wenden. Voorts bestaat er de mogelijkheid voor uw eigen kano een ligplaats in de verenigingsloods te huren.